Imtiaas Joemai

Waarnemend huisarts

Aangenaam, mijn naam is Imtiaas Joemai (1986). Ik heb geneeskunde gestudeerd in Leiden, bij het het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Vervolgens heb ik een paar jaar gewerkt als arts-assistent, eerst in de psychiatrie, toen op de spoedeisende hulp. Daarna heb ik de huisartsenopleiding gedaan, ook in Leiden. Die opleiding duurt 3 jaar. Het eerste jaar werkte ik bij een huisarts in Rijnsburg. Het tweede jaar liep ik stages in een ziekenhuis en een verpleeghuis. Het derde en laatste jaar van mijn opleiding heb ik in Zoetermeer gedaan. Zo heb ik de eerstelijnszorg in Zoetermeer dus goed leren kennen.

Wil je ook werken als waarnemend huisarts in Zoetermeer? Bekijk dan onze vacature onderaan deze pagina

“We werken op de huisartsenpost Zoetermeer met een hecht team van huisartsen en triagisten. Dat maakt het makkelijk om te overleggen en snel te schakelen.”

Imtiaas Joemai

Portret waarnemend huisarts Imtiaas Joemai

We werken hier met een hecht team. Dat maakt het makkelijk om te overleggen
In februari 2018 was ik klaar met mijn huisartsenopleiding. Ik ben toen als waarnemend huisarts bij de huisartsenpost Zoetermeer aan de slag gegaan. Bij de huisartsenpost werk je ’s avonds, op feestdagen en in de weekenden. Je ziet er patiënten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag of tot maandag. Sommige patiënten kunnen niet naar de huisartsenpost komen. Dan leggen we een visite af. Zo nodig stuur ik patiënten door naar het ziekenhuis. Heel praktisch van de huisartsenpost Zoetermeer is dat we vlakbij het ziekenhuis zitten. De lijntjes zijn kort. Fijn is ook dat ik hier het laatste jaar van mijn opleiding heb gedaan. Daardoor ken ik de mensen goed. We werken hier met een hecht team van huisartsen en triagisten. Dat maakt het makkelijk om te overleggen en snel te schakelen.

Het mooie van het vak huisarts is dat je een band met de patiënt kunt opbouwen
Huisarts is een mooi vak, vanwege de band die je kunt opbouwen met de patiënt. Dat heb je als arts in een ziekenhuis veel minder. Als huisarts zie je je patiënten vaker terug. Na verloop van tijd kun je zelfs het hele gezin goed leren kennen. De waardering die je van de patiënten krijgt geeft mij ook veel voldoening.

Ik vind het prettig dat de huisartsenpost in Zoetermeer volop opleidingsmogelijkheden biedt en veel doet aan nascholing
Het scholingsprogramma voor medewerkers van de huisartsenpost is heel divers. Zo worden er bijvoorbeeld reanimatietrainingen gegeven, maar er zijn ook besprekingen van interessante casuïstiek. 

Eén huisartseninformatiesysteem voor alle huisartsen in Zoetermeer 
De Zoetermeerse huisartsen werken samen in één huisartseninformatiesysteem (Medicom). Hierdoor is het op de huisartsenpost mogelijk om, als dat voor de behandeling van een patiënt nodig is, snel inzage te krijgen in diens medische gegevens. Het is ook makkelijk dat je als waarnemer meteen de eigen huisarts van de patiënt kunt informeren, door een aantekening te maken in het dossier van de patiënt. Het feit dat alle huisartsen in Zoetermeer met één systeem werken, is uniek. Ik heb het nog in geen enkele andere plaats gezien.    
 

Waarnemend huisarts Imtiaas Joemai geeft uitleg aan patiënt