Meerzicht

Henne van der Slik

Apothekersassistente

Bekijk ook de video waarin apothekersassistente Ilona Zijlstra vertelt over haar werk

 

Mijn naam is Henne van der Slik (1976). Op m’n twaalfde wist ik al dat ik apothekersassistent wilde worden. Dus na de MAVO heb ik de 3-jarige MDGO-opleiding apothekersassistent gedaan in Leiden. In 1995, op mijn 18e, ben ik gaan werken in de Huygensapotheek in Voorburg. Van 2003 tot 2007 heb ik diensten gedraaid in Apotheek Oosterheem in Zoetermeer. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Dienstapotheek Zoetermeer. En sinds 2012 werk ik bij de Zoetermeerse apotheek Middelwaard. 

Ook werken als apothekersassistent? Bekijk de vacatures 

“Op m’n twaalfde wist ik al dat ik apothekersassistent wilde worden.”

Henne van der Slik

Portret Henne van der Slik, apothekersassistente

Je verwerkt recepten en stelt de juiste genees- en zelfzorgmiddelen samen  
Als apothekersassistent verwerk je recepten. Je stelt de juiste genees- en zelfzorgmiddelen samen en levert die op de juiste manier af bij patiënten. Daarnaast verkoop je ook nog allerlei andere producten die vaak direct of indirect met zorg en gezondheid te maken hebben.     

Laatst kwam een klant terug om mij te bedanken. Daar word ik heel blij van 
De gezondheidszorg is altijd in beweging. Het is elke keer weer een leuke uitdaging om te kijken wat er allemaal mogelijk is binnen de nieuwe regels van de zorgverzekeraars en de overheid. Maar het allerleukste vind ik het contact met de patiënten. Ik probeer ervoor te zorgen dat mensen die bij ons de apotheek binnenlopen dat als een fijne ervaring beleven. Door de juiste informatie te verstrekken, goed advies te geven, tijd voor ze te nemen of mee te leven. Laatst adviseerde ik iemand iets voor de huid. Een paar weken later kwam diezelfde persoon terug om mij te bedanken en te vertellen dat het onwijs goed geholpen had. Daar word ik heel blij van.

Verbeteren, innoveren en samenwerking, daar gaan we voor in Zoetermeer 
In Zoetermeer zijn we constant bezig om te kijken hoe we de zorg beter kunnen organiseren. Er wordt constant gewerkt aan innovatie en verbetering ervan. De SGZ is de organisatie in Zoetermeer die de hulpverleners in de eerstelijnsgezondheidszorg ondersteunt en adviseert. Is het bijvoorbeeld handiger is om iets niet individueel maar gezamenlijk te doen, dan organiseert en ondersteunt de SGZ die samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan het functioneel beheer van één gezamenlijk apotheekinformatiesysteem voor alle apotheken of aan Zoetermeerbrede mailings of campagnes. 

Als apothekersassistent krijg je alle kans om bij te blijven in je vak
Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en alle kans om bij te blijven in je vak als apothekersassistent. Dat kun je doen met externe cursussen. Maar ook met online cursussen. De cursussen spelen ook in op nieuwe onderwerpen zoals de privacywet en recent farmacogenetica. En het mooie is dat die nascholingen allemaal volledig worden vergoed.   

Bekijk hier de vacatures voor apothekersassistenten.

Apothekersassistente Henne van der Slik met klant aan de balie